Ako te stvarno zanima pekarstvo ovo je objava koju si čekao.

Dragi svi,

uskoro otvaramo naš novi projekt - Boogie LAB koji je kulminacija svega što smo naši partneri i mi radili i učili zadnjih 10 godina a ujedno i početak nečeg novog, s čime bi se htjeli baviti narednih (barem) 10 godina.

O cijelom projektu koji sadrži artisan pekarnicu, bistro i bar saznat ćete uskoro. Zajednička poveznica za svo troje je laboratorij za fermentaciju u kojem fermentiramo sve vrste proizvoda, obrađujemo žitarice na sve načine i razvijamo nove proizvode. Cilj laboratorija je istraživanje prirodne fermentacije u pekarskim proizvodima kako bi došli do mogučnosti za precizno vođenje i automatizaciju proizvodnje prirodnih pekarskih proizvoda.

Kroz artisan pekarnicu, bistro i bar prezentiramo upotrebu tehnologija i proizvoda koje razvijamo u laboratoriju. Mentor kuhar za bistro nam je Dino Galvagno a pekarsko - slastičarski dio vodi naš Karlo Vulin.

Laboratorij je opremljen svom opremom potrebnom za proizvodnju i razvoj prirodno fermentiranih pekarskih i slastičarskih proizvoda a uz to razvijamo i vlastitu opremu poput mikrofermentora i IoT sustava za kontrolu prirodne fermentacije. Laboratorij trenutno surađuje sa Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom na 2 istraživačka projekta a u pripremi su i novi. Uz PBF, uskoro pokrećemo suradnje i s drugim fakultetima koji nam mogu pomoći u ostvarenju naših ciljeva.

Lokacija projekta je u centru Zagreba, ulica kneza Borne 26 tj u sklopu novog VMD-ovog projekta Park Kneževa.

Trenutni tim u laboratoriju su 2 tehnologa, 2 kuhara, voditelj pekarnice i voditelj slastičarnice a u potrazi smo za još:

2 pekara/ice

1 slastičara/ku

Svakodnevnica pekara je:

- pečenje i oblikovanje kruhova za pekarnicu i bistro

- sudjelovanje u razvoju novih kruhova prema recepturama naših tehnologa

- učenje novih tehnika izrade zamjesa, fermentacije i oblikovanja proizvoda

Svakodnevnica slastičara je:

- pripremanje krema, punjenja i tijesta za za pekarnicu i bistro

- sudjelovanje u razvoju novih slastičarskih proizvoda s naglaskom na lisnata tijesta i zdrave alternative

- učenje novih tehnika izrade zamjesa, fermentacije i oblikovanja proizvoda

Kod svih potencijalnih kolega prednosti su:

- prethodno poznavanje i iskustvo u sličnim uvjetima proizvodnje ili kuhinje

A uvjeti su:

- zainteresiranost za navedene teme

- otvorenost učenju potpuno novih tehnika i procesa u proizvodnji

- kolegijalnost i timski rad

Svi zainteresirani neka se slobodno jave na karlo@boogiebakery.com.