“Agonija i ekstaza. Tim bih riječima najlakše sao našu potjeru za panettoneom, napisao je na Facebooku Karlo Vulin. Karlo Vulin je pekar idealist, vlasnik Kroštule, suosnivač Bread Cluba (kojim se ovog proljeća rastao) i poduzetnik koji uvodi novu razinu zanatskog standarda u hrvatske pekarnice i restorane. Kroštulin panettone u tom se smislu može smatrati Kroštulinim manifestom.

Riječ je o prvom zaista dobrom panettoneu napravljeno u Hrvatskoj,, po strogim talijanskim zanatskim i slastičarskim standardima. Kao i sve najbolje u talijanskoj gastronomiji, panettone je proizvod malo sastojaka, velikog zanatskih znanja, precizne izvedbe i visokog stila. U dobrom panettoneu svježina je ključna, ali balans je sve. A u slastici s toliko šećera, maslaca i komplicirane fermentacije teško ga je postići. - Kult plave kamenice

Cijeli tekst pročitajte na linku:

https://plavakamenica.hr/2020/...