Jedan je tvoj - drugi doniraš! "Dupli kruh" od danas dostupan u prodaji partnerskih trgovačkih lanaca. Kako sudjelovati u projektu i biti #duplobolji provjeri na www.duplikruh.hr

Nije nikakva novost da uistinu izniman trud ulažemo proizvodnju kruha koji može biti dostupan svima, a istovremeno kvalitetan i zdrav. Međutim, "Duplim kruhom" uspjeli smo nadmašiti čak i vlastita očekivanja i izuzetno smo ponosni što konačno možemo predstaviti projekt na kojem smo radili gotovo 2 godine. O čemu se radi?

"Dupli kruh" rodio se kao ideja iz namjere da, iskorištavanjem inovatitivnih sirovina, omogućimo baš svima mogućnost konzumacije vrhunskog prirodnog kruha. A kada kažemo svima, tu prvenstvno ciljamo na osobe slabijeg imovinskog stanja koje si ga u normalnim okolnostima ne bi mogle priuštiti. Upravo iz tog razloga došli smo na ideju "1 kupi 1 doniraj" prema kojoj se za svaki kupljeni kruh kod naših trgovačkih partnera, Kroštula obvezuje jednaku količinu donirati organizacijama koje se bave prehranjivanjem potrebitih.

U proizvodnji "Duplog kruha" koristimo pivski ječam kojim nas opskrbljuje partner projekta Zagrebačka pivovara. Radi se o nutritivno iznimno bogatoj sirovini koja pivovari ostaje prilikom kuhanja piva, a u kombinaciji s našom proizvodnjom s prirodnim kvascem te bez korištenja aditiva daje kruh iznimne kvalitete, arome i trajnosti. Na ovaj način, osim što se brinemo o prehrani najugroženijih skupina, rješavamo problem održive i ekološki prihvatljive proizvodnje.

Cijeli projekt je vrlo transparentan s ciljem privlačenja što većeg broja sudionika i partnera; trgovačkih koji generiraju prodaju u sklopu svojih prodajnih mjesta te udruga kojima doniramo i distibuiramo potrebne količine "Duplog kruha". Na web stranici duplikruh.hr mogu se u svakom trenutku pratiti količine koje su do sada donirane kao i udruge koje su primile donacije.